09/03/2021

Tek Seferde Dört Değişik Kek

''Mutfak terapisi'' adı altında bir tedavi yöntemi olduğunu, Avrupa'da pek çok klinikte ve yaşam koçu ofisinde önerilmeye başladığını mutlaka duymuşsunuzdur. 

Binbir çeşit sıkıntıyla boğuştuğumuz şu günlerde mutfağa girip daha önce denemediğiniz bir tarifi ''reçete'' niyetine uygulamak bu terapiyi almanın en etkili yollarından biri. Farklı bir şeyler deneyimlerken ruhunuzun beslendiğini hissediyorsunuz gerçekten de. 

Aklınıza koyduğunuz o leziz tarifi uygulamaya koyulduğunuzda eğlenmenizin yanı sıra, bir taraftan da ailece tadına varacağınız sonuç adeta bir ödül gibi meydana çıkıyor. Bir terapi yöntemi olduğu inancıyla ve rahatlamak adına girmişseniz mutfağa, elde edeceğiniz sonucun başarılı olmaması mümkün değil zaten. Sıkıntı ve gerginliği atıp adım adım jöle kıvamına geldiğinizi hissetmek de cabası. Maksimum seviye başarı garanti!

Daha önce denemediğim bu tarifi  uzun süredir uygulamak istiyordum. Bir seferde dört farklı  kek yapmayı kim istemez ki? Sonuç çok leziz, sonuç muhteşem, sonuç kocaman bir mutluluk.😊😍

Bunun için öncelikle klasik bir kek hamuru hazırlıyoruz. Bir de kendinizin ya da evdekilerin isteklerine göre fındık, kakao, tarçın, portakal, kuru üzüm ya da ceviz gibi ilave malzemeler...

Kek Hamurunun Malzemeleri
- 2 yumurta 
- 6 yemek kaşığı toz şeker 
- Yarım su bardağı süt 
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ 
- 1,5 su bardağı un 
- 1 yemek kaşığı nişasta 
- 1 paket kabartma tozu 
- 1 paket vanilya 
- 4 adet seramik güveç

2 yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Bu karışıma bir kabın içine hepsini birden elediğimiz un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Kek harcımız hazır.  
Bu harcı eşit miktarda dört kaseye paylaştırıyoruz. 
Birine fındık ve portakal rendesi, birine tarçın ve ceviz, birine kuru üzüm, birine de kakao ilave ederek iyice karıştırıyoruz (Bu malzemeler benim tercihim. Siz arzuya göre değiştirebilirsiniz).
Malzemelerini ayarladığımız kaselerin her birini yağlanıp unlanmış seramik güveç kaplarına boşaltıyoruz. 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ilk 20 dakikadan sonra kontrol şartıyla yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. 


Yapacak olanlara kolay gelsin ve afiyet olsun o halde.. 😊