2022/05/11

Küçük, Beyaz Difenbahyam Çiçek Açtı

Ev bitkilerine ilgisi olanlar bilir. Difenbahya güzel bir salon çiçeğidir. Boyunun uzunluğu, yapraklarının büyüklüğü ya da çizgileri farklı olabilen birkaç türü vardır. Bendeki fazla uzamayan tür; beyaz yapraklı difenbahya

Kendisi eve gelişinin beşinci yılında. İlk iki yıl sağlıklı ve gür bir şekilde gayet güzel büyüyüp yapraklandı. Sonrasında vakti geçen yapraklar alttan döküldükçe sap kısımları uzamaya başladı. Yaprakların döküldüğü yerler palmiyedekine benzeyen güzel bir desen oluşturuyordu; ama uzama yarım metreyi geçince sağa sola düştüler. 
Tam saksıyla birlikte atacakken tüm sapları bir araya getirip bağlama gibi bir çare gelmişti aklıma ve çok da güzel oldu. Difenbahyam günbegün daha da güzelleşti. Bugün sularken bir değişim farketmez miyim? Ömrümde görmediğim bir ilave vardı orada. Çiçek miydi acaba? Ama bu tür çiçek açmıyordu? Zaten internette hiç fotoğrafı yok. ''Difenbahya çiçek açar mı?'' isimli tek bir videoya rastlayabildim. Cevap: ''Doğru, iyi bir bakım uygulandığında nadiren çiçek açar.''

Duvardaki bu köşe onun eviydi:) Oraya yaslanarak ayakta durabiliyordu. Diğer dallarda da değişimler var. Gel de şimdi kıssadan hisse çıkarma.

Saksısıyla beraber, olduğu gibi çöpe atacakken kıyamamıştım. Evdeki misafirliği devam etti. Bence karşılığını göstermek istedi ve nadiren gerçekleşen bir jest yaptı. Eşsiz bir sürpriz bu gerçekten!