Dizide medya sektöründe yaşanan kıskançlık ve çatışmalar konu edilmiş.
Sosyal medyada ''10 yıl içinde bulunduğum bu sektörde yaşananlar çok güzel anlatılmış. Eksiği var, fazlası yok'' şeklinde bir yoruma rastlayınca senaryonun hiç de abartılı olmadığını anladım öncelikle.
Rekabet kişinin doğasında vardır. Özellikle ilk kez ilkokul çağındayken arkadaş çevresiyle oluşan toplumsallaşma sürecinde geliştiği söylenen bir duygu. Bu türden bir duygunun insanı en iyi olma hırsına ve kazanmanın en önemli şey olduğuna inandırıp yönlendirme gibi olumsuz etkileri var. Bilirsiniz, bu yola giren ve durmak bilmeyen ''sorunlu'' hırs sahipleri hemen hemen tüm sektörlerde mevcut.
Bir televizyon kanalının ''Öteki Taraf'' adlı haber programının deneyimli, havalı ve başarılı habercisi Lale Kıran ile kanala stajyer olarak gelen Aslı adlı bir genç kız arasında yaşanan kuşak çatışması ana tema. Haberci genç kadın çok ünlü ve idealist. Stajyer genç kız, Lale Kıran'a hayranlığı hastalık derecesine ulaşmış, stajyerliğini bile yalanla elde etmiş olan, kıskanç, yalancı ve kötü kalpli biri. Binbir çeşit Ali Cengiz oyunuyla haberci kadının yerinde olmak üzere adım adım ilerliyor. Hatta rakip olarak gördüğü diğer stajyer gençlere dahi tuzak kuruyor. Tabii ki zengin ve torpilli Güliz hariç.
Nejat İşler diziye dış ses olarak katılım sağlıyor bu arada. Bence etkileyici olmuş. Aşağıdaki cümlelerini çok beğendiğim için not aldım:
👠 Gerçek, görünendir.
👠 Bu bir av ve avcı hikâyesidir. Ormanda izlenen bir alan ve yüksekten uçan avcı bir kuşun hikâyesi.
👠 O aslandır. Ormanın hakimi, gücün tek sahibidir. Öldürülebileceğini düşünmez bile. Zirvededir. Zirvede olmak da görüş alanını zayıflatır.
Sözün özü; güzel bir yerli yapım. Günümüze dayalı güncel, inandırıcı ve sürükleyici hikâyesi ile müziklerinin yanı sıra; kuşak çatışması, sosyal medya zorbalığı ve sınıf ayrımı gibi parmak bastığı daha pek çok konu başlığı sıralanabilir. Farklı bir senaryo gerçekten.