2022/08/18

Zeytin Ağacı (Another Self)

Yabancı film ve dizileriyle çıtayı yükseltmekte olan Netflix, küresel içerik listesine fragmanı ve oyuncu kadrosuyla yayın öncesi ses getirmiş bir Türk dizisi olan Zeytin Ağacı'nı (Another Self) eklemişti. 
28 Temmuz 2022'de yayınlanmaya başlayan dizinin senaristi Nuran Evren Şit, yönetmeni Burcu Alptekin. 

Oyuncu kadrosunda Tuba Büyüküstün, Seda Bakan, Boncuk Yılmaz, Murat Boz, Füsun Demirel, Fırat Tanış gibi isimler var. Orijinali Türkçe olan dizinin uluslararası anlamda İngilizce ses ve alt yazıları mevcut.

Global ismiyle Another Self (Başka Bir Ben)'i yani Zeytin Ağacı'nı izlemeye canciğer arkadaş üç genç kadın ile; İstanbul'da genel cerrah olan Ada, yeniden nükseden kanser hastalığıyla mücadele eden bir avukat olan Sevgi ve kariyer yapmamış bir eş, anne, aynı zamanda sosyal medya fenomeni olan Leyla ile tanışarak başlıyoruz.

Şimdiki yaşamlarında gezindiğimiz bu üç genç kadının geçmiş travmalarına ve de sorunlarını çözmek üzere manevi ve terapötik bir yolculuğa çıkmalarına tanıklık ediyoruz bir taraftan. Çünkü etkisi olmayan tıbbi tedaviden ve umutsuzluktan bıkmış olan avukat Sevgi, Ada'nın isteğini reddedip ruhsal şifa olayına şans tanımaya karar verir ve kendisine eşlik etmeleri için en iyi iki arkadaşı Ada ve Leyla'yı, alışılmamış yöntemlerle insanların hastalıklarını tedavi ettiği bilinen Zaman isminde gizemli bir manevi eğitmenin bulunduğu Ayvalık'a gitmek üzere yanına alır. 
Sevgi, gerçek bir terapi tekniğinin son derece dramatize edilmiş ve gizemli bir versiyonu olan ''aile dizilimi terapisi'' adlı bir seansta Zaman'a katılır. Ve terapiye geçmişleriyle birlikte Leyla ile Ada da dahil olur. Böylece beklenmedik olaylar devreye girecek, üçünün birden yaşamları değişecektir.


Ülkemizin pastoral bir sahil kasabasında geçen film bir turizm tanıtımı gibi hissedilebilir. Bir de, dizinin konusu zaman zaman yavaşlamış ve tuhaf gibi de gelebilir; ama bu uzun sürmüyor.


Zeytin Ağacı bu hafta 22 milyon saatlik izlenmeyle Netflix'in dili İngilizce olmayan dizileri listesinde dünyada en çok seyredilen 3. dizi olmuş. Üç hafta üst üste Top10 listesine giren ilk Türk dizisi unvanı almak ve toplam 71,3 milyon saatle erişilmesi güç bir rekora ulaşmak bu aynı zamanda.


Zeytin Ağacı'nın İngilizce seslendirilmiş versiyonu

Henüz izlemediyseniz sekiz bölümlük bu diziye başlamak için daha fazla beklemeyin bence. 
İyi seyirler...