2014/03/18

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıldönümü

Şehitlerimiz...

Onlar ki, yalnızca bir dilim ekmekle karnını tok tutmak zorunda olan, paramparça olmuş çarıklarıyla cepheden cepheye koşan kahramanlar!

Onlar ki, çarpıştıkları siperler arası mesafe yalnızca sekiz metre, yani ölüm kesin iken ve bir öndeki safta yer alan Mehmetçikler şarapnel, bomba ve kurşun yağmurları altında kurtulmamak üzere düşerken; üç dakika içinde öleceğini bile bile, gözlerini bir an bile kırpmadan, düşenlerin yerini şimşek gibi alarak ''Çanakkale Geçilmez!'' gibi bir destanı dünya tarihine kanlarıyla yazanlardır!

Gelibolu Yarımadası'nda, Hisarlık Tepe'de bulunan Çanakkale Şehitleri Abidesi, Boğaz'dan geçen tüm gemilerin görebileceği şekilde konumlandırılmıştır. Abidenin önüne gelen gemiler, bandırası ne olursa olsun bayrağını o an yarıya indirir ve yoluna öyle devam eder. Kimileri abidenin uzaktan görünümünün ''M'' harfi şeklinde olmasının Mehmetçiği simgelediğini söyler. Dört ayağının dört kıtayı (Avrupa, Asya, Avustralya, Afrika) tasvir ettiğini anlatanlar ya da gövdeleri üst tarafta birleşmiş vaziyette dövüşen iki askerin bacaklarını temsil ettiğini söyleyenler de vardır.
Onlar ki, uğruna her ocaktan bir şehidin verildiği, her bahçeden bir gülün solduğu, türküsü dünya döndükçe dilimizden düşmeyecek acı ama onurlu destanımızın eşsiz kahramanlarıdırlar!

Onlar ''Önce Vatan!'' dediler...
Onlar dönmeyi asla düşünmediler!

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle,
minnetle ve şükranla anıyorum...

Bu vatan size minnettardır.
Ruhlarınız şâd olsun...


AZİZ ŞEHİDİM
Sana sesleniyorum, ey şehit oğlu şehit!
Ey göğsünde bin sancak açan yiğit,
Aradım kabrini, yaşlı gözlerle her an,
Seni gördüm, öyle büyüktün ki seraba vatan,
Bu vatan minnettardır her zaman,
Seni unutmayacağız, ey şanlı kahraman.
Ruhun cennette yükseldikçe senin,
Binlerce Fatiha, sana aziz şehidim...