2014/04/18

Bazen Birinden Nefret Ederiz

Hani yaşam akıp giderken çeşit çeşit insan davranışlarıyla karşılaşır da bazılarına bir anlam veremeyip şaşırır kalırsınız ya. Kendini bilen, iyi ve erdemli bir insanın asla yapmayacağı türden bir tavır sergilenmektedir çünkü. Neresinden bakarsanız bakın, yanıtını bulamaz, herhangi bir açıklama geliştiremezsiniz.
''Olsa olsa bir zavallılıktır, kişilik bozukluğudur, hastalıktır'' diye düşünür, o insana(!) notunu verir ve siz de tavırlarınızı ona göre şekillendirirsiniz.

İşte tam da bu türden hastalıklı bir tavrın kırmızı harflerle, ünlemlerle dikkat çekilen İngilizcesi çıktı bugün karşıma. Öncelikle çok şaşırdım ve ilk birkaç saniye sanki sadece bizim toplumumuza hasmış zannıyla bir bocalama sürecine girdim.

Sonra hemen toparlandım ve dedim ki kendi kendime:
''Yahu, insandan, insanoğlundan bahsediyoruz. Düşünsene! Freud, kişilik bozukluğu hastalıklardan birine ad verirken içinde Narcissus'un bulunduğu İlkçağ efsanelerinden birinden yola çıkmamış mıydı? İnsana mahsus her türlü davranış bozukluğu ve ruh hastalığı ilk çağlardan beri var! Din, dil, ırk, yaş, cinsiyet, tarih farketmez!''

Eminim ki siz de mutlaka şahit olmuşsunuzdur ya da bizzat başınıza gelmiştir.
Böyle korkunç bir zihniyetin, bunu yapan insanların da izahı yok! Buyrun:
Bazen birinden nefret ederiz.
Çünkü en iyi arkadaşımız ondan nefret etmektedir!!
Başka bir nedene ihtiyaç yoktur... !!


Görsel buradan