2021/06/07

Muhteşem Bir Tasarım: BLUE II

Denizin dehşet verici halini gördüğüm cumartesi günü, öyle bir şey daha çıktı ki karşıma, anlatsalar asla inanmazdım. İnanmak mümkün değil çünkü! Üstelik durumu bir tek ben farketmişim sanırım. 

Öyle ki, o kadar aratmama rağmen denizin ortasında duran şu ''gemi''den kimsenin haberi olmamış. O gün orada olduğundan ne yerel basında, ne internette hiç kimse hiçbir şekilde bahsetmemiş. Araştırmacı ruh taşımak bazen feci işe yarıyor. Yazının sonunda müthiş bir sürpriz var, söyleyeyim:)

Efendim, bendeniz bu eski tip gemiyi önce başka bir denizden gelmiş, Nusrat Mayın Gemisi benzeri gezici bir müze falan zannettim. Fakat neden orada öylece duruyordu? Motorlarında müsilaj nedeniyle bir sorun mu meydana gelmişti? Gemilerin baş ve kıç kısımlarında isimleri yazar genelde. Pozisyonu itibarıyla ismi de görünmüyordu ki, nete girip bir bakayım. Aklıma sol tarafta görünen ''UE II'' den yola çıkarak ''Tamamı, olsa olsa BLUE II'dir'' deyip cepten nete girmek geldi. Olleyy! Geminin birkaç resmine ulaştım hemen. Orada, karşımda duran geminin tıpkısıydı ve 15 Mayıs 2020 tarihli bir haberdeki başlık şuydu:
Turquoise’nın yeni keşif yatı Blue II’nin üretimi tamamlandı

Eski bir gemi, hatta yüzen bir müze zannedip incelemeye aldığım Blue II, bir yılını henüz doldurmuş ultra lüks bir yatmış meğer! Tam ''Azıcık daha bekleyip birkaç fotoğraf daha çekmeli'' derken ultra lüks yatımız denizin ortasında geriye dönüp sola doğru manevra yapmaya başlamaz mı?  
Ve tabii ki ben de büyük bir merak içinde, gördüklerimi tek tek anlamlandırmaya...

Turquoise Yacht tarafından İstanbul'da üretilen yat, Temmuz 2020'de ismi bilinmeyen sahibine teslim edilmiş özel bir yat. 

Buz sınıfı sınıflandırma kurallarıyla inşa edilmiş, kutup bölgelerini ve kuzeybatı geçidini keşfetme kabiliyetine sahip bir yat bu.

Hoek deniz mimarları tarafından tasarlanan 56 metrelik keşif yatı, klasik buharlı gemileri andırıyor. Ancak 21. yüzyıl keşif yatı olarak inşa edilmiş.

Yatın tüm kesimlerinde kadın-erkek epeyce insan geziniyor. Şansa bakın ki corona yetmedi, deniz salyası diye bir illete daha tesadüf ettiler.

Blue II VALLETTA manevrasını bitirdi. Büyük, beyaz şemsiyenin altında kimler var acaba?

Yatın iç dekoru Hoek Naval Architects tarafından İngiliz tasarım stüdyosu Vickers işbirliği ile geliştirilmiş. Azami hızı 15 deniz mili. 

Dış tasarımın klasik buharlı gemi oluşuna uygun olarak iç detaylar da baştan sona ince klasik dokunuşlar ve tik detaylara sahip. Teknoloji ve konfor en uç noktalarda.

Yatçılığın özgürlük ruhu ile en gelişmiş özelliklerin mükemmel bir karışımı olan 55.99 metrelik Blue II toplamda 6 misafir odasına sahip. Biri üst güvertede 180 derece ileri görüşlü, diğeri ana güvertede olan iki master süitten birinde uyanıyorsunuz.

Misafirlerinizin rahat etmesi ve yattaki tüm konfordan yararlanabilmesi için tam teşekküllü bir spor salonu, spa alanı, sauna ve buhar odası ve dahi Türk hamamı. Peki ya, kaptanınız sizi bir sonraki muhteşem varış noktasına götürürken, ana güvertedeki sinema salonunda bir filmin tadını çıkarmaya ne dersiniz?



Dahası için videoyu tıklayın lütfen 👇