2011/12/26

Aşkın Gücü

Karikatür; hepimizin bildiği gibi, ele alınan her türden konunun komik ya da iğneleyici olması bakımından abartılarak ve hatta çarpıtılarak çizilmiş resim biçimidir. Ve bence hayatın gerçeklerini en güzel şekilde yansıtma yoludur.

Uzun bir süredir takipçisi olduğum KOMİKLİKLERİM adlı blogunda değme çizerlere taş çıkartan karikatürlerini keyifle izlediğim, Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi Onur GÜRLEYEN, derslerinden ve sınavlarından vakit bulabildiği oranda usta çizimleriyle Zeugma'ya eşlik edecek.

Yoğun bir sınav döneminde olan Onur, başlangıç aşaması için, hazırda bekleyen son karikatürünü Zeugma'ya gönderdi. Dolayısıyla görsel ve konu Onur'dan, görüş ilave etmek bizden...
Ferhat'a Şirin için dağları deldirecek kadar abartı güçte bir duygu olmadığını bilsek de, aşkın eski çağlardan beri duyduğumuz o efsanevi şekline rastlayan var mı aramızda?

Sahi nedir ''aşkın gücü''?
Var mıdır böyle bir güç?
Karikatür çok mu abartılmış ya da çarpıtılmış sizce?
Bence kocaman bir HAYIR !

Aşk artık olsa olsa menfaatler uğruna; para, şöhret, ünvan ya da parlak bir gelecek adına sergilenen çabaların ortak adı oldu. Özellikle de medyatik isimler tarafından ortalık yerde ve ucuz bir şekilde çarçur edilen zavallı bir duygu!

Şimdilerde ''Osman'ın Gücü'' her türden...


* * * *

SEVGİ, BARIŞ VE HUZUR DOLU BİR YIL OLMASI DİLEĞİYLE, YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN!



BİLGİ: Onur,yukarıda bahsettiğim ''derslerinden ve sınavlarından vakit bulabildiği oranda'' sözcüklerindeki o kısıtlı vakti, kapılarını kendine ardına kadar açmış bulunan UYKUSUZ ve PENGUEN dergileri için hazırladığı çizimlere harcamaktadır. Yolu açık, başarıları daim olsun :)