2014/10/26

Retrobüs İle Zamana Müzikal Yolculuk

7’den 70’e her kesime hitap eden ve 60, 70 ve 80'li yıllara damgasını vurmuş hit parçaları seslendirerek geçmişin renkli müziğine nostajik bir yolculuğa çıkaran Retrobüs’le, daha doğrusu grubunun kurucusu Fırat Şahverdi (Solist, Flüt-Saksofon) ve Murat Yerden (Back Vokal-Gitar) ile tanışma günümüzmüş bugün.

Nasıl mı? Hafta sonu nedeniyle bulunduğumuz alışveriş merkezindeki mağazalara girip çıkarken zaman zaman kulağımıza ulaşan hoş parçaların kaynağı onlarmış meğer. Dalga dalga yayılan o harika tınılar en alt katta gerçekleştirdikleri konserlerinden geliyormuş.

Retrobüs; geçmiş yılların efsane sanatçıları Cem Karaca, Barış Manço, İlhan İrem, Erkin Koray ve Tanju Okan gibi pek çok ismin şarkılarını, Hababam Sınıfı parçalarını başarıyla yorumluyor. 


Ustaları sahnede yaşatırken özellikle de o yıllara ait saç stilleri (perukları), kostümleri ve aksesuarlarıyla ilgi çekiyorlar. Dolayısıyla performansları hem son derece samimi hem tiyatral bir atmosferde gerçekleşiyor. Grubun Retrobüs’ün doğuşu ile ilgili açıklaması ise şöyle:

''İsim, 'zamana müzikal yolculuk' projesi fikrinin akabinde doğdu. Barlarda, konserlerde ve hatta orduevlerinde generaller karşısında birçok üstadın ses taklitlerini yaparak sergilediğimiz performanslar statüsü, tarafı ve tarzı ne olursa olsun herkesten olumlu reaksiyon alınca, bu potansiyeli kostümlü bir konsepte çevirmek için cesaret kazandık. İsmimizin içine de en önemli felsefemizi gizledik: ‘Taklitler asıllarını yaşatır. Biz bir amaç değil, sadece sizleri geçmişe götüren bir aracız. Ustaları layığıyla anıp geri döneceğiz,’ cümlesini her konserimizin başında ve sonunda muhakkak söyleriz.''

Retrobüs, bugün bizi ''kelimenin tam manasıyla'' nostaljik bir yolculuğa çıkardı ve sayelerinde çok keyifli dakikalar yaşadık.

Sahi, siz ne muhteşem bir misyon üstlenmişsiniz ve çok başarılısınız gerçekten de...
Çıkardığınız bu keyifli yolculuğun hızını hiç kesmeden tüm ülkeyi sarıp sarmalaması dileğiyle, teşekkürler Retrobüs...



retrobüs çekim