2015/04/06

Blogunuzun Kıymetini Bilin!

Sosyal medyaya bağlı yayın servislerinden Twitter ve video barındırma websitelerinden Youtube bugün saat 12:00 itibariyle çökmüş durumda ve halen herhangi bir kıpırtı yok. Sırada Facebook ve Instagram da olabilir. Kullanıcıları için hiç ummadıkları bir anda onlar da çökebilir ya da kapanabilir.

Geçici bir teknik arızadır ya da yasak getirilmiştir, bunu bilemiyoruz. Gördüğümüz ve bildiğimiz şu ki; her biri farklı kurucular tarafından hizmete sunulmuş olan ve yönetimine dair üzerinde hiçbir söz hakkına sahip olmadığımız bu servislerin kalıcılıklarının da, ne zaman ne olacaklarının da garantisi yok.
Onlar şu an anasayfaları yerine, milyonlarca kişinin yıllar boyu biriktirdiği her türlü paylaşımın nasıl da birdenbire yok olduğunu gösteren can sıkıcı sayfalarıyla karşımızdalar.

Böylece blog yazarak fikir üretmenin ve paylaşmanın, anıları eksiksiz biçimde biriktirmenin ne denli iyi bir seçim olduğunu bir kez daha anlamış bulunuyoruz.

Diyeceksiniz ki Blogger çökmez mi?
Böyle bir durum yaşansa bile, panelinizdeki blogunuzu içe/dışa aktarma seçeneklerini kullandığınız takdirde tüm yayınlarınızı yorumlarıyla birlikte başka bir alana taşıma olanağınız her zaman mevcut.
Anılarınızı biriktirmeye blogunuzla devam edin. Bu mecranın kıymetini bilin ve asla vazgeçmeyin.

İyi bloglamalar dileğiyle, sevgiler…