2021/02/17

Gara Şehitlerimiz

Binbir çeşit iğrenç yüzü ile karşımıza çıkan terör herhangi bir zaman dilimi ve yer belirleme yoluyla uygulanan şiddet eylemlerinin adı. Kitleleri hain planlarla korkutup yıldırma biçimi.

Teröristler genel olarak sahipsiz ya da aç kalmış, psikolojik sorunları olan çocukların kaçırılması yahut uyuşturucuya alıştırılması yoluyla elde ediliyor. Sonrasında maşa olarak kullanılan bu sistematik köleler savaş stratejisi ve hukukuyla en ufak ilgisi olmayan son derece aşağılık saldırılar ve katliamlar gerçekleştiriyorlar. 

Ön kabullerle canlı bomba olma benzeri akla gelebilecek en ucuz yöntemlerin aktörü olan bu insanlar(!) çarşı iznine çıkan ''silahsız askerlere'' saldırı düzenleyecek kadar korkak ve acziyet içinde alçak pusular kuruyorlar. Bu seferki de hayli alçakça bir yöntemdi! 

2015 yılından itibaren altı yıl boyunca zaman içerisine yayarak tek tek ve her seferinde olduğu gibi ''kalleşçe'' kaçırarak bir mağarada biriktirdikleri asker, polis ve iki sivilden oluşan 13 vatandaşımızı Gara'daki bir mağarada katlettiler! Vatanımızdan çok uzakta gerçekleşen operasyonda Komando Yüzbaşı Burak Coşkun, Komando Yüzbaşı Ertuğ Güler ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun Turhan kahramanca vuruşup kahramanca şehit düştüler. 

Ülkemizin başı sağ olsun....

Çok az kaldı; evlerde hapis hayatı yaşadığımız pandemi günlerinde bir yılı dolduracağız. Bir düşünsenize, yaşadığımız sıkıntıların haddi hesabı yok. Şimdi bir an şöyle düşünelim.  Altı yıl süresince teröristlerin elindeyiz. Hakaret, dayak, işkencenin her türevi, açlık, hastalık. Acılar içinde geçen tam altı yıl boyunca mum alevinin ışığı kadar olsa da içimizde bir umut. Belki kurtuluruz, kurtarılırız umuduyla ya da benzer fikirlerle geçmiş koskoca altı yıl!

Onca yıldan sonra, hepsi aynı anda vurularak şehit edildi yiğitlerimiz...  


Bugünkü yürüyüşümde rotam birdenbire kar, bayır dinlemeden şehitliğe doğru yöneliverdi. Kendiliğinden... 
Gözlerim dolu doluydu... 
Karlar altında yatan şehitlerimizin başından bir müddet ayrılamadım. 


Ruhlarına oradan da dua okuduğum Gara şehitlerimiz:
Uzman Çavuş Hüseyin Sarı, Polis Memuru Sedat Yabalak, Jandarma Astsubay Semih Özbek, Polis Memuru Vedat Kaya, Jandarma Er Süleyman Sungur, Uzman Erbaş Mevlit Kahveci, Topçu Er Müslüm Altıntaş, Er Adil Kabaklı, Sözleşmeli Er Sedat Sorgun, Uzman Çavuş Ümit Gıcır, sivil vatandaşlarımız Aydın Köse ve Muhammet Salih Kanca 

 Ruhunuz şad, cennet bahçeleri mekânınız olsun. 
🌹🌹🙏🙏