13/03/2022

Oradan, Buradan Pazar Muhabbeti

Bilinçli birer insanmış gibi oyun oynayan şu üç küçük kedinin fotoğrafı bugüne kadar çektiklerim arasında en beğendiğim ilk üçe girer, net. O derece hoşuma gidiyor. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içinde nasıl vakit geçirdiklerine bir bakar mısınız? Buldukları bir gazoz kapağını hır gür çıkarmadan, birbirlerine pati atmadan sıra ile oynuyorlar. Nasıl da ders alınası...

Fotoğraf olmasa anlattıklarım inanılacak gibi değil, öyle değil mi? Ama öyle... 

Madem dünyaya geldik, kardeşçe yaşamak neden bu kadar zor? Tüm canlılara, hepimize yeter bu gezegen. Ama olmuyor işte. İlla bir bozguncu çıkıyor ve birtakım hırsları uğruna ortalığı darmadağın ediyor. Dünyayı ele geçirmek isteyen bir virüsten bilim ve aşılar yardımıyla yeni yeni kurtulmaya başlamışken, akıl almaz biçimde savaş histerisine tutulmuş ve 3. Dünya Savaşı'na soyunmuş diktatör ruhların savaşından kim kurtaracak bizi? 

Bu sabah Putin'in NATO sınırındaki Polonya'ya çok yakın bir askeri üsse 30 füze ile saldırdığı haberi tüm moralimi altüst etti. 
Nedir bu gidişat böyle? 
Oysa Twitter'da dün akşam 20:00 de başlayan, pandemide gelinen durum ve gelecekti sürecin değerlendirilmesiyle ilgili bir Spaces'a katılmış ve huzurla dolmuştum. Bağışıklık sistemi uzmanı, #virüs #COVID19 #aşı #kanser immünolojisi alanlarında Amerika'da çalışmalarda bulunan Profesör Dr. Derya Unutmaz takipçilerin sorularını öyle güzel yanıtladı ki, aklıma takılan hiçbir soru kalmamış ve bariz biçimde rahatlamıştım. 

Önemli noktaları yeri gelmişken buraya da ekleyeyim. Pandemi başlangıcında Covid-19'dan ölüm riski %1 iken, bu oran binde 1'e kadar düşmüş ve artık Covid-19'dan ölüm riski gripten ölüm riskinden daha düşükmüş. Bir süre daha virüsle yaşayacakmışız ama etkisiz elemanmış kendisi. Aşının önemi es geçilmiyor tabii.  Tam aşılı isek bu durumda yine yeniden hatırlatma aşısı olmamıza gerek yok. Vücudumuzdaki muhafızlar yeterince eğitilmiş ve virüsle karşılaştığında ne yapacağını biliyormuş.  Ha, ''Ben 10 kez aşı olacağım, garanti olsun'' diyorsan, bu çok yanlışmış ve tersi olurmuş. 
65 yaş üzeri değilseniz ve kronik hastalığınız yoksa  tam aşılı olmak demek; 👇
✔ 3 doz Biontech   
 2 Sinovac + 2 Biontech (veya 3 Sinovac +Biontech)  
Covid geçirmiş (aşı öncesi veya sonrası) + 2 Biontech 
✔ Covid + 2 Sinovac + Biontech

*   *   *

''Bereketli Hilal'' yani Mezopotamya'ya varıncaya kadar Dünya tarihini çok kapsamlı biçimde anlatan bu kitap var elimde bu ara. Tarih merakım son birkaç yıldır çok baskın nedense:)
Önyargılı biçimde, istemeye istemeye izlediğim ''Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?'' filmini çok beğendim. Filmin konusu ve oyuncular müthişti. Yılmaz Erdoğan hem komedi hem dram türünde harika bir iş çıkarmış.


Kumkuat reçeli yapmalara doyamadım. Her hafta 1 kavanoz ekleniyor:)

Bir tane daha körüklü şapka örecektim. Sayı ikiye çıktı.


Yemek yarışmalarında ''el açması'' deyip duruyorlar. Ne zamandır yapmamıştım. Bugünün ürünü. UNESCO'dan Tescilli Afyon Bükmesi. Bu kez şekilleri böyle. Bakmayın kat kat olduğuna. Yapımı çok çok kolay:)

Görüşmek üzere, iyi haftalar...