2022/08/31

Yorum Opsiyonu Meselesi

''Ağustosta Birikenler'' başlıklı yazımın bitiminde, ''Eylül başında blogun mayıs ayı başından beri kapalı olan yorum opsiyonunu açmayı düşündüğümü'' söylemiştim; ama bu kararımı yeniden gözden geçirip bir müddet daha böyle devam etmeye karar verdim. 

Yazıda ilave olarak Vikipedi'nin Blogger'la ilgili bilgi verirken ''Güncel kayıtlı kullanıcı sayısı 2 milyonu aşkın olan Blogger sisteminin 'herkesin' web üzerindeki bilgilere katkıda bulunması amacıyla kurulduğunu belirttiğini, o halde internet ortamında yazanların, yazdıklarına katkı ya da yanıt amacıyla yorum imkânı sağlamasının gerekli olduğunu da eklemiştim.

Son birkaç gündür ziyaret ettiğim bloglarda yorum imkânı sağlanan, ''Blog Yazmanın Detayları'' yazı dizisinde kendisinden epeyce bahsettiğim o acayip ve de şaibeli virüsün imlâdan uzak ve lakayt yorumlarla bırakın yazılara katkı sağlamayı, acayiplik ve kalite düşüklüğü yaratmaya devam ettiğine, üstelik daha önce uğramadığı blogları dahi listesine ekleyip kabul edilemez faaliyetlerini genişleterek sürdürdüğüne şaşkınlık içinde şahit oldum.

Bu durum her şeyden önce Blogger sisteminin kuruluş amacına aykırı hareket etmektir. Hiçbir ülkede benzer şekilde davranan tek bir blogger dahi yoktur. Dahası da var ki en sonunda onu da açık açık yazacağım sanırım.

Bilginize saygıyla...