2023/01/01

Hiç Aklımda Yokken

Bazen hiç aklınızda yokken bir de bakmışsınız gerekli tüm şartlar hazır ve elinizden çıkması gereken sürpriz bir eylem olarak en kısa zamanda oluşmak üzere sizi bekliyor. 
Bu durum sanırım hayatın tüm alanlarında böyle. Dün sabah mütevazı bir yılbaşı sofrası için derin dondurucudan çıkarmam gereken bezelye, kıyma, vb. malzemeler vardı. Ah, o ne can sıkıcı bir eylemdir. Zira, bulmam gereken şey dondurucunun arka kısmında bir yerlerde ise ön kısımdaki malzemeler adeta aşağıya uçmak ister gibi sıraya geçip kendini tek tek dışarıya atmaya başlıyor, zor tutuyor insan. Sonrasında eski yerlerine getirmek ne mümkün! Başka bir yere alayım dersen o hiç olmuyor. Bu kez o taraftaki donmuşlar kıpraşıp ''Ben bunu burada istemem!'' tribine giriyor hemen ve fora ediyorlar:)
Neyse, bulmam gereken kilitli kaptaki bezelyeleri buldum sonunda; ancak yerinden oynadığı için elimde kalan fazlalıklar vardı her zamanki gibi. Tarhana çorbasına eklemek üzere hazırladığım haşlanmış nohut ve kuru fasulyeler mesela. Belki düdüklüde keşkek yaparım diye yine fazladan haşladığım aşurelik buğdayı da görünce ''Tamam,'' dedim. ''Tüm şartlar hazır. Yarın evde aşure kaynatılacak.'' Velhasıl, akşamdan hazırlıklara başlamadan, bugün çok kısa bir süre içinde şahane aşuremiz hazır hale geldi. Gerekli malzemeyi zaman içine yayarak kısım kısım hazırlayıp dondurucuya atarsanız şayet, aşure yapmak aşırı derecede kolay.

Sağlıkla gelen, şahane sürprizlerle dolu bir yıl olsun...