23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN! 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN! 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN!

2023/01/09

Züccaciye Dükkânı | MOLA

''Bir sinek züccaciye dükkânını dağıtmak isterse buna gücü yetmez; ama bir boğanın kulağına girerse boğa panikle o dükkânı dağıtır. O sinek bir batıl inanç, bir safsata veya ön yargıdan başka bir şey değildir. O boğa ise, kafası boş cahil insanın ta kendisidir.'' - Dr. Anooshirvan Miandji

Linkedin'de rastlayıp hayli etkilendiğim bu tespit düşünecek olursak hayatın pek çok alanına uyarlanabilmektedir. 

Sinek, boğa, züccaciye dükkânı üçlemesi her şeyden önce, ülkemizde özellikle son dönem yaşanmakta olan gündemin, içine düşüp tıpkı o züccaciye dükkânı gibi darmadağın olduğumuz korkunç girdabın da temelini oluşturmaktadır.

Yaklaşık 30 yıldır Ankara’da yaşayan bir İran Azeri Türkü olan Dr. Anooshirvan Miandji, Gazi Üniversitesi'nde ''Eczacılık'' eğitimi alıp Ankara Üniversitesi DTCF Felsefe Bölümü'nde ''Bilim Tarihinde Anabilim'' dalında doktora yaptıktan sonra Bilkent Üniversitesi'nde 15 yıl öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2016-2018 yılları arasında Oxford Üniversitesi'nde ''Bilim Felsefesi, Eleştirel Düşünme ve Bilgi Teorisi'' eğitimi alan, ABD, Türkiye ve İran'da pek çok kitabı basılan Miandji, sayısız okulda, üniversite ve kuruluşlarda konferans ve seminerler vermektedir.

Konuyla ilgili biraz daha yazmak isterdim. Ancak, aile büyüklerimizden birinin yaşadığı bir sağlık sorunu nedeniyle şehir dışına çıkmak ve bir süre ara vermek zorundayım.

Kendinize iyi bakın. Sağlıcakla kalın...✋