2023/06/05

Hafta Sonu Çalakalem

Bugünlerde mutlu ve huzurlu olduğumuzu söylemek biraz zor sanki. Böyle zamanlarda blogun başına geçip iki kelime karalamak iyi geliyordu; ama Google Analytics sayfası düşmeye başladı hemen aklıma. Oradaki sayaç ''Bu mülk 1 Temmuz 2023'ten itibaren veri işlemeyecek. Bu mülkten birkaç temel ayar kopyalanarak sizin için yeni bir GA4 mülkü oluşturuldu veya mevcut bağlı GA4 mülkünüz, UA ayarlarınıza göre güncellendi'' uyarılarıyla kalan gün sayısını geriye doğru sayıyor. Neler olacak anlayamıyorum. Teknik bilgim bu verileri anlamak için yeterli değil. Bu mülk derken blogu kastediyor elbette. Ama neden veri işlemeyecek, blog böylece kalakalacak mı anlaşılmıyor. Analytics sayfamı inceleyip bir şeyleri ayarladım; ama ''GA4 kurulumunu tamamlayın'' uyarısı gitmiyor sağ üstten. Yok mu bizi bilgilendirecek yetkin bir arkadaş? Rica etsem bu konuyla ilgili bir yayın yapsa, hepimiz gereken neyse tam olarak uygulasak? Süre daralıyor çünkü.

Hafta sonunda şehirler arası bir ziyaret gerçekleştirmem gerekiyordu. Yolculuk esnasında 1915 Çanakkale Köprüsü'nün tamamen bitmiş halini ilk kez gördüm. Fakat nedense üzerinde tek araç göremedim.

Mevsimin zamanı gelip açan çiçeklerine sarılacağım yine. Tablo misali nar çiçekleri ve şaşırtan tomurcukları ile başlayayım.

Sarı ve pembe ezan çiçekleri (Oenothera speciosa). Ezan okununca açıyorlarmış. 😮

Yolculuk esnasındaki müthiş keşif
Ünlü İnegöl ve Tekirdağ köftelerini açık ara geride bırakacak kadar leziz Biga köftesi ve Konya etliekmek aynı işletmede. Ne de olsa İç Anadolu'da büyüdük. Yolunuz düştüğünde Biga şehir merkezine 5 dakika mesafede yol kenarındaki tabelasında sadece ''ETLİEKMEK'' yazan bir işletme görürseniz hayatınızın keşfini yapmış olursunuz, bilginize. Fiyatlar da makul.

Bir zamanlar şişelerin içini temizleyen fırçaların tıpkısı fırça çiçeği ve büyük pembiş fincanın henüz tamamlanmamış dekoratif sukulentleri.

Lavantalara bayılıyorum. Ayrı bir yerleri var gönlümde. Derin pembe zinya da harikulade.

Çektiğim son fotoğraflar Lavender Picotee karanfil ve artık iyice büyümüş olan Kanada erikleri ile bitimlensin.

Kalın sağlıcakla