2023/07/17

Orman Yangınının Bıraktığı İzler

Gökçeada'daki orman yangınından hemen sonra şehrimiz merkez Kızılkeçili köyü yakınlarında dün 16.31'de başlayan ve 20 saattir sürmekte olan orman yangını halen söndürülemedi ne yazık ki. Rüzgârın etkisiyle büyümekte olan yangına hem dün gece hem bugün gün doğumuyla birlikte bir kısmını görüp bir kısmının seslerini duyabildiğimiz helikopter ve uçaklarla yapılan müdahale yoğunlaşmış durumda. Bir taraftan da köyler tahliye ediliyor.

5 uçak ve 13 helikopterin havadan, 60 arazöz, 19 su ikmal aracı, dozerler ve destek olarak gelen ekiplerin karadan müdahale ettiği alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Orman yangını demek aynı zamanda iç yangını demek. Olup biteni gözleri yaşarmış halde, endişe içinde takip etmek demek. Ömrümde görmediğim ve duymadığım bir şey yaşadım dün gece. Gökyüzündeki helikopter seslerine ve ışıklarına eşlik eden yoğun dumana geç saatlerde bir de is kokusu eklendi. Bildiğimiz odun ateşi kokuyordu her taraf. Hatta şu an bile var aynı koku.

Dahası da varmış. Sabah balkona çıktığımda gördüğüm manzaraya bakar mısınız? Yanan ağaçların külleri tüm şehre savrulmuş. Gel de ağlamadan dur şimdi. Gördüklerim ve yaşadıklarım ömrüm oldukça unutmayacağım çok ama çok derin izler bırakıyor:(

Söndürme çalışmalarının en kısa zamanda çözüme ulaşmasını yürekten diliyorum. Dualarım eşliğinde...

*   *   *

SEN YANDIKÇA CİĞERLERİMİZ YANIYOR! 😭
18.07.2023 (11.58)
Yangın halen kontrol altına alınamadı. Ekipler 38. saatte müdahaleye devam ediyor.


Gün batımı manzarası değil:( 
Görsel: @ellifarrslan