2023/08/27

Halk Dansları Festivali'ndeki Sürpriz:)

Cuma ve cumartesi akşamları geleneksel hafta sonu kordon yürüyüşlerimizde karşımıza çıkan sürprizden bahsedeceğim bu akşam. ÇAFAD tarafından düzenlenen bir etkinliği seyretme fırsatımız oldu. Meksika, Polonya, Ukrayna, Bosna Hersek, Bulgaristan, Porto Riko ve Türkiye’nin dahil olduğu 7 ülkenin Uluslararası Halk Dansları Festivali için gelen ekipler barış ve özgürlükler kenti Çanakkale’de toplanmıştı. Önceden haberimiz olmadığı için gösterilerin ikinci ve üçüncü gününe rast gelmişiz.


Bu tür organizasyonlarda şehre olağanüstü bir hareket ve canlılık geliyor. Diğer ekipler ülkelerine geri mi dönmüştü yoksa onların gösterileri eşzamanlı olarak şehrin başka noktalarında mı gerçekleşiyordu, orasını henüz öğrenemedim; ama bizim izlediğimiz ekiplerin tümü Bulgaristan'dan gelmişti.

Cuma akşamı
Tam sahne hazırlanmış, danslar birazdan başlayacak; ama o kendi dansına çoktan başlamıştı bile. Tüm çabaları görmezden geliyordu ve sahneden çekilmeye hiç niyeti yoktu:)

Cumartesi akşamı
Final akşamı. O da nesi? Bizim sevimli köpek finale katılmadan olur mu?

Sahneden çekilmeye asla niyeti yoktu. Kim ne yaptıysa bana mısın demedi. En sonunda o da kendi çapındaki gösteriyle finalini gerçekleştirdi.

Sonuçta festivale neşe ve sevimlilik katmıştı:)

Veysel Tuncel - Çav Bella eşliğinde iyi pazarlar dilerim. 

Sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir hafta hepimizle olsun...