Ancak, son dönem bazı alışveriş sitelerinin yaptığı anketlerde müşterilerin %90’ının yanlarında bez torba, file, vb. taşımayıp ücretli plastik poşet aldıkları ortaya çıkmış. Sabit kalan 25 kuruş caydırıcılıktan uzak kalmış anlaşılan. Kalan %10 da ücretinden çok çevre kirliliği hassasiyetinden dolayı plastik poşet kullanmadığını belirtmiş. Ben azınlıkta olan bu dilimdeyim. 25 kuruş para değil zaten. Bedava verenlerden bile almıyorum. Çantamda her daim en az iki adet katlanmış bez torba vardır. Demek ki ücretli poşet uygulaması kısa sürede işlevini kaybetmiş. Böylece, Bakanlığın doğada kendiliğinden çözülebilen çevre dostu poşet kullanımı için atak yapması gerektiği gerçeği ortaya çıkmış.
Geri dönüştürülmüş kapların çöplüklerdeki atıkları azalttığını biliyoruz, öyle değil mi? O halde bir şeyler yapmalı. En sevdiğiniz saksı hangisi veya saksı ve bitki kombinasyonu? Evdeki irili ufaklı pet şişelerinizi direkt çöpe atmak yerine plastik kullanımını azaltmak adına onlardan dekoratif saksılar yapabilirsiniz.
Ben kadeh şeklindeki bu tarzı çok beğendim. Şimdilik birkaç tane yaptım, çilek yetiştirmeyi düşünüyorum. Çilek bitkisinin sürgünleri için yükseltisi çok uygun ve az yer kaplıyor. Sonrasında domates, biber, salatalık...
Video: @uxmal13
Her günü biraz daha yeşil hale getirmek için bazı alışkanlıklarımızı değiştirebilir veya ayarlayabiliriz. Hem malzemeleri yepyeni, güzel bir şey yaratmak için kullanmak, doğal kaynakların tükenmesini ve çevre kirliliğini yavaşlatmanın bir yolu değil mi? Hepsinden daha güzeli, bitkilerinizin güzel görünmesini sağlayacak. İçinizdeki iç tasarımcıyı, mutlu hafta sonu bahçıvanını ortaya çıkaracağı da kesin!
1. Görsel: @arsivbiltek