Yemek pişirmenin, değişik tarifler denemenin, mutfakta zaman geçirmenin bir çok kişiye terapi etkisi yaptığı biliniyor.
Hatta uzmanlarca söyleniyor.
Ben de günlerdir gerek ülke gündemi, gerekse güncel hayatın getirdiği sıkıntılarla boğuşan biri olarak bloglardan birinde gördüğüm ve denediğim bu muhteşem olayı sizlerle paylaşmadan edemedim.
İşte sizin de sık sık yapacağınıza inandığım o tarif!...


Bunun için öncelikle lavaş ekmeğine ihtiyacımız var.
İç malzemesi için de ince ince kıydığımız soğan, domates, yeşil biber ve kıymaya...
Fotoğraflarda gördüğünüzü uygulayıp fırına atıyor, ızgarayı açıyor ve sadece 10 dk bekliyorsunuz.
İnanamayacağınız kadar enfes ve pratik.
Mutlaka denemenizi öneriyorum...
Afiyet olsun :)
1.Görsel: Deviantart
Hatta uzmanlarca söyleniyor.
Ben de günlerdir gerek ülke gündemi, gerekse güncel hayatın getirdiği sıkıntılarla boğuşan biri olarak bloglardan birinde gördüğüm ve denediğim bu muhteşem olayı sizlerle paylaşmadan edemedim.
İşte sizin de sık sık yapacağınıza inandığım o tarif!...
İç malzemesi için de ince ince kıydığımız soğan, domates, yeşil biber ve kıymaya...
Fotoğraflarda gördüğünüzü uygulayıp fırına atıyor, ızgarayı açıyor ve sadece 10 dk bekliyorsunuz.
İnanamayacağınız kadar enfes ve pratik.
Mutlaka denemenizi öneriyorum...
Afiyet olsun :)
1.Görsel: Deviantart
yahu şu tarifi 1 saat önce girseydin ya. ne yiyecem diye deli döndüm ortalıkta. artık yarına :) pek pratikmiş gerçekten de...
YanıtlaSilÜzgünüm, ancak yetiştirdim :)
YanıtlaSilYaptığında bayılacaksın ve sen de çok şaşıracaksın :)
Sevgili Zeugzuma, yemek yapmayı severim ancak hergün ne pişerecem stresi yokmu çok sıkıcı :(
YanıtlaSilPratik olan tarifinizi uygulayacağım. Bir günlük stresimi aldınız :) teşekkürler sevgiyle kalın....
Kesinlikle çok hoş görünüyor. Şu günlerde ağır yemekleri çok tercih etmiyoruz. Bu tarif iyi bir seçim olabilir. Teşekkürler :)
YanıtlaSil:0) yemek yaparken pratiklik,terapiyi iki katina cikartiyor,hele ki o pratiklige ragmen cok lezzetliyse...eline saglik...
YanıtlaSilÇok pratik besleyici ve değişik. Çocuklar evdeyken hemen denemeliyim:)
YanıtlaSilSevgiler
bakarken rahatladım. bu evde denenebilir:)
YanıtlaSilNEFİS GÖRÜNÜYOR.. YAZIN PEYNİRLİSİNİ DE DENEYELİM DAHA HAFİF OLUR SEVGİLER..
YanıtlaSilEvimin İncileri Belgin ;
YanıtlaSilNe güzel..Amaç zaten stres atmak sevgili Belgin.
Siz de sevgiyle kalın..
Çileksuyu Sibel ;
Aynen öyle. Senin blogun bana bu anlamda tam terapi oluyor.
İngiltere'de lahmacun, pide vb olmadığına göre eminim deneyeceksin :)
PaNDoRa ;
Hoşgeldin.. Kıymayı yağsız kullandığında rejim için bile iyi, pratik ve lezzetli bir seçenek bence. Başka malzemelerle de deneyebilirsin..
Ben teşekkür ederim..
Çınar ;
Oğulların çok sevecek kesinlikle :)
Sevgiler..
komançi ;
Dene tabii, bayılacaksın .Zaten denemediğin tarif kalmamış blogunda :)
bilge ;
Ben bir keresinde altına ketçap sürüp pizza malzemesi kullandım.
O da 10 dakikada ve şahane oldu.
Sevgiler...
Gerçekten yemek yapmanın büyük bir terapi olduğu söylenmekte sevgili Zeugma . Benim de lezzetli ürünlere bakıp,afiyet olsun demekten başka seçeneğim kalmıyor.Ne zamandır
YanıtlaSilaklımdaydı, siz Gaziantep'li misiniz? (Zeugma olarak seçtiğin isim açısından soruyorum, mahsuru yoksa..)
Sevgilerimle..
Zeugmacığım,
YanıtlaSilAncak girebildim nete gecenin 24 ü oldu:( keşke bu gün yaptığım alışverişte lavaş ekmeğide alsay mışım, hiç aklıma gelmedi :( yufka almıştım! ama ilk fırsatta lavaş ekmeğine bu tarifi (peynirli maydonozlu) farklı malzeme ile uygulayacağım..eminim çok güzel olacaktır. En güzeli de pratik oluşu! Gündemden serseme dönmüş ruh ve beden sağlığımızı miğdeye indireceğimiz bu pratik tarifle sayende Zeugmacığım stres atmış olacağız.Haftasonu uygulamaya geçip hüpürdetirken de kesinlikle kulaklarını çınlatacağım canım...
sevgilerimle...
JİVAGO ;
YanıtlaSilSeçeneğiniz var sevgili Jivago. Siz de yapabilirsiniz, çok kolay çünkü :)
Zeugma ismini bir ara blogun sağ tarafında epey süre açıkladım. Sadece o bölgeye ve oradaki mozaiklere hayranlığımdan kaynaklanıyor. Yoksa ben Kapodokya'dan öteye halen gidemedim. Annem İç Anadolu'dan, babamsa Karadenizli :)
Sevgilerimle...
Esmir ;
Esinciğim,yemek yapmadan ve yemeden olmuyor. Keşke olabilseydi :)
Gerçekten büyük kolaylık bu tarif. Hem kendi zevkine ve ayarına göre malzeme kullanıyorsun, hem tamı tamına 10 dk sürüyor pişmesi.
Kulaklarımın çınlamasını bekleyeceğim o zaman...
Sevgilerimle canım...
stres kalsa ama onun yerine biri lahmacun verse ya..
YanıtlaSilof nasılda canım çekti
:)
sen stresi attıysan
YanıtlaSilne mutlu bizee :=}}
gelsin tariflerr ::::::===}}}}}}
kalori malori olsun koşarım 20 dakka, yirim bunu ben yirim
YanıtlaSilİşte bu da yaratıcılık örneği.Yllardır yemek yaparım nasıl aklıma gelmemiş.En yakın zamanda deneyeceğim.Teşekkür ederim sevgilerimle.
YanıtlaSilBak oldu mu şimdi Zeugmam ? Saat 11.55 ve ben ofiste.KArnım zil çalıyor ama kim yapacak bu nefis tarifi burada ? Hımmmm akşam eve gidince saat kaç olursa olsun yapılacak, deftere yazıldı ! :)))))
YanıtlaSilEnfes görünüyor Zeugmacığım.
Sevgiyle !
Ellerine sağlık ,tam lahmacun :))
YanıtlaSilBen de bazlama ile çakma pizza yapıyorum :)
Sevgiler
Sevgili Zeugmacığım;
YanıtlaSilŞu aralar fena stress altındayım. Stressli olduğum zamanlarda ben temizlik yaparak acısını çıkartıyorum. Canım yemek yemek istemiyor. Kendimi uykuya ve temizliğe veriyorum. Aslında adı oyalanmak ve sıkıntıyı unutmak. Yemek yapmak ve yemek de öyle mide doldurarak rahatlamak. Olsun hiç değilse tat alınıyor.
Pratik tarifler yapmak çok işe yarıyor. Paylaşım için teşekkür ediyorum. Sevgilerimle
acil bir soru:
YanıtlaSil1)ızgara derken bunu fırın tepsisi kısmına koymuyoruz değil mi?
2)lavasın altına ne koyuyoruz,ızgaraya tabakla mı yoksa plastikle mi yerlestiriyoruz.
3)bu cumartesi günü anıtkabire gidemiyorum,ankara dışında olacağım.eğer gidersen benim içinde git,hoşçakal
4)ellerine sağlık,leziz görünmekte
khaos ;
YanıtlaSilStres kalsa mı ? :)
Ya,kalkıp yapıverseydin canın çektiyse. Stres gitsin diye yapıyoruz zaten dimi :)
bidutmasali ;
Nunucuğum,senin şahane tariflerin ayrı. Her seferinde şık, lezzetli, ve ne kadar yaratıcı şey öğreniyorum senden...
Teşekkürlerimi kabul et :))
UykusuZ ;
Senin deneyeceğini baştan biliyordum :)
sufi ;
Aynen ben de öyle düşündüm. Nasıl da aklıma gelmemiş :)
Ben teşekkür ederim, sevgiler...
ÇOBAN YILDIZI ;
YanıtlaSilHiii :( Çok üzüldüm Zührecim. Yanlış zamanda okumuşsun...
Şu an kesin yapmış ve beğenmiş durumdasın ama dimi :)
Sevgilerimle Zührecim...
Dalgaları Aşmak ;
Tam lahmacundan daha lezzetli ama, gerçekten.
En son Ankara'da (Fen Fakültesi karşısında öğrenci menüsü bir yerde) zehirlenmiştik, valla :))
Senin çakmalar bile daha zordur bence.Bu kolay, naber :))
beyazmavi ;
Acil sorunu şimdi okuyabildim, pardon :(
1)Fırın tepsisine, fakat en üst rafa yerleştir.
2) Lavaşa malzemeyi güzelce yay (mümkünse biraz su ekle ki güzel yayılsın), sonra fırın tepsisine koy. Plastik olur mu hiç :))) Ve ızgarayı açıp 10 dk bekle, yetiyor.
Sadece fırın ayarıyla, ızgarasız ve alt rafta da oluyor (muş).
3) Ya ben Ankara'ya kilometrelerce uzaktayım şu an. Nasıl gideceğim Anıtkabir'e ki :))
4) Teşekkür ederim. Sen de yap dene :)
ASLI ;
Evet canım, senin bu özelliğini hatırlıyorum. Keşke ben de öyle olabilseydim.
Bunun adı oyalanmak, kafadakileri silmek, haklısın. Ve bir de ne yaparsa yapsın blogunda paylaşmak :)
Ben teşekkür ederim Aslıcım..
Sevgilerimle...
Çok ama çok zamansız baktım yazına. :) öğlen vakti ve yemek yiyeceğim zamanım yok. olmadı ki bu şimdi. erkek olsamda aşermeyi azda olsa anladım. bir lahmacun borcun oldu :))))
YanıtlaSilZeugma'cım mutfak maceralarını daha fazla paylaşmalısını bizlerle.Hepsi birbirinden güzel ve pratik şeyler.
YanıtlaSilEllerine sağlık :p
HELMAEYYLİME ;
YanıtlaSilDemek aşerdin, o kadar yani :)
Hamile olmayasın :Pp
''Stres atın,'' derken stres yaratacağım hiç aklıma gelmedi ;(
Ne desen haklısın. Bir lahmacun değil, 1 koli yapıp göndereyim sana. Isıtır yersin :))
İzDüŞümLeR ;
Teşekkürler İzciğim. Oldu olacak blogu yemek bloguna çevirivereyim gitsin :))
Yap sen bunu bak, pişman olmayacaksın. Çıtır çıtır :)
Hıh hııı, pardon pardon yanlış geldim galiba. Zeugma ya geldiğimi zannediyodum ama Kebabistanmış. Yalnız bu malzemeyle dükkan top atar. 4 Lahmacuna 350gr kıyma.. hımm kesin iflas edersiniz. Bir bardak ayrana 1 kase de yoğurt kullanırsınız tamam olur.
YanıtlaSilTanesi kaç para bunun ???
Ahaa :) O zaman ayran değil cacık olur.
YanıtlaSilSiz az malzemeli yapın efendim. Burada bir kolaylık öğretiyoruz.
Ayrıca gönül muhabbet ister, lahmacun bahane :)
Zuhre acayip bir tarif bu! Yanina da ayran ne stres kalir ne bisi! Insan mutluluk hormonu salgilar:))
YanıtlaSilÇok kolaymış bu tarif deneyeceğim kaydettim burayı ,ben bir de ekstra kahvaltı için jambonlu yumurtayıda deneyeceğim o da ilginç duruyor. Zeugmacım teşekkür ederim...
YanıtlaSilAradan zaman geçtiğinden bu yorumları unutmuşum burada.Özür...
YanıtlaSildidem ;
Anlattıklarını denemiş olman gerekiyor.. Mutlu olup stres attın mı bari ? :)
içimden geldiği gibi ~~~ ;
Jambonlu yumurta nasıl bir şey?
O da mı kısa sürede oluyor, merak ettim şimdi...
Ben teşekkür ederim canım...
Ah ya. Bak şimdi:(
YanıtlaSil''Yayınlanan yorumlar'' kısmını bir kontrolden geçireyim dedim az önce. Aynen bak, sen bu yazıya da yorum yapmışsın ve kalmış öyle. Diğer yorumlarını gördüğüm için bu arada kaynamış, uzaklara gitmiş, görmemişim:(
Sağ olasın canım Ausecim, senin eline su dökemem. Senin lavaşın harika ötesiydi. O ne pizzaydı öyle. Misss... Asıl senin eline sağlık canım benim, güzel şefim. Arayıp da bu yazıyı bulan gözlerine, yorum yazan yüreğine sağlık. 💕💕