2016/01/05

Hayatınıza Toksik Etki Yapan İnsan Türleri

Ömrümüz ne kadar uzun olursa olsun, doğum anından ölüme kadar yapabileceklerimiz sınırlı. Beklentilerimizi, gerçekleşmesini dilediğimiz isteklerimizi sığdırabilmek için öncelikle zamanımız, konumumuz, kimi zaman maddiyatımız sınırlı.

İstediğimiz her şeye aynı anda sahip olmak mümkün mü?
Bu yüzden; öncelik sıralaması yapmak, yalnızca ne yapacağımızı değil kiminle yapacağımızı da özenle seçmemiz gerek.

Zaten daha fazlası için ne gerekli zamana ve enerjiye ne de konsantrasyon gücüne sahibiz. Bir tek hayatımız var ve eğer onu gereksiz insanlarla doldurmuşsak heba olup gidecektir. Hem de birtakım bedeller ödemek suretiyle. O yüzden listelemeyi iyi yapmak, hayatımızı şekillendirirken en büyük payın kendimize ait olduğunu unutmamak gerek.

Geçen yıl ''Yeni Yıla Götürmemeniz Gereken Toksik Etkide 10 İnsan Türü'' başlıklı yabancı bir makaleye rastlamıştım. ''Toksik etki'' tanımlamasına ne kadar şaşırdıysam bir o kadar da hak vermiştim. Toksik ''zehirleyici'' anlamında bir terim olduğuna göre hayatımızdaki yanlış insanlar bizi zehirleyip sağlığımızı tehlikeye atmaktan başka bir işe yaramıyorlardı gerçekten de...
Peki ''Hayatını gözden geçir ve toksik etki yapan 10 tür insan yaz'' deseler, bunlar hangileriydi bende?
1- Kibir budalaları
2- Durmadan yalan söyleyenler
3- Empati yeteneğinden yoksunlar
4- Aşırı derecede kıskanç olanlar
5- Hayatıma karışmakla kalmayıp benim yerime yönetmek isteyenler
6- Görgü kurallarından bihaber saygısızlar
7- Menfaatleri her daim ön planda olanlar
8- Nerede, ne zaman, ne yapması gerektiğini bilmeyen dengesizler
9- Espri yapmak ile cıvıtmak arasındaki farkı bilmeyenler
10-İyilik yaptıkça garip biçimde kötülük olarak algılayanlar

Bunlar ilk aklıma gelenler. İster yakın çevremde yaşasın, isterse öz akrabalarımdan biri olsun asla fark etmeden, kısa bir süre şans tanınıp üzerlerine kalıcı bir çizik atılanlar...


Dünya genelindeki uyarı tabelalarında toxic kelimesi ile birlikte kuru kafa simgesi kullanılmakta olup ''Hayati Tehlike'' ve ''Zehirli Madde'' anlamı taşımaktadır.
 


İlgili yazı için: (Bkz)