2022/09/15

Eylülde Fethiye ve Ölüdeniz

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı bir belde Ölüdeniz. Tıpkı Assos'ta olduğu gibi, eski çağda gelişen bir balıkçı köyü iken şimdi son derece gelişmiş bir turizm merkezi. Nüfusu yaklaşık 5000.

Fethiye deyince akla öncelikle Ölüdeniz gelir. Ölüdeniz deyince de yamaç paraşütü. Tandem yamaç paraşütünde Avrupa'nın en iyilerinden. 

Ölüdeniz'in merkezi noktası, kumsalın arkasında yükselen Babadağ esasında. Bu konumu ile yamaç paraşütünde dünyanın en iyi noktalarından biri. Ölüdeniz'i bu spora başlamak için ideal hale getiren de devasa dağ ortamı ve turkuaz renkli o muhteşem deniz. Dağın yaklaşık 2000 metrelik zirvesinden sahildeki yumuşacık kumlara inme cesaretine sahipseniz tabii:)

Seçenek yalnızca yamaç paraşütünden ibaret değil elbette. İster grupla ister yalnız, eğlenceli tekne turlarına katılabilir, olağanüstü güzellikteki koyları gezebilirsiniz. Safari turları ile bölgeye ait yeşil alanları görebilir, dilerseniz tüplü dalışlar yaparak akvaryum misali denizdeki balıklarla arkadaş olabilirsiniz. Dalaman'a gidip rafting heyecanı yaşamak gibi bir şansınız da var. Bununla birlikte, genel anlamda da, yani tüm şehir pitoresk ortamıyla muhteşem.  Bir taraftan da, Likya bölgesinin bir parçası. Yaklaşık 3000 yıl öncesine dayanan bir tarihe ve kalıntılara sahip. Fethiye'den Antalya'ya kadar uzanan ve yol boyunca pek çok tarihi kalıntının bulunduğu bir yürüyüş parkuru olan Likya Yolu'na katılabilirsiniz.

Ölüdeniz'in ismini ancak kendisini görünce idrak ediyorsunuz. "Ölü Deniz". O kadar sakin ve durgun ki neredeyse ölü! En fırtınalı zamanlarda bile deniz yüzeyinde ufak dalgalar oluştuğu, bu özelliği ile yüzmek için tam güvenli aile plajlarına sahip olduğu biliniyor. Belde ayrıca nispeten ılıman kış sıcaklıklarıyla kutsanmış. Bu nedenle hangi mevsimde ya da ayda olursa olsun kolaylıkla ziyaret edebilir ve etrafınızdaki serin yaşam tarzının ve büyüleyici doğal manzaraların tadını çıkarabilirsiniz.

Akşam üzeri Fethiye ve gece olunca plaj

Kumburnu Plajı - Ölüdeniz
Doyumsuz bir güzellik

Şu koyun güzelliğine bakın. Denizin turkuaz renginin çekilen görüntülere tam olarak yansıması için dron gerekli sanırım.

Karayip korsanının papağanıyla ya da paraşütle iniş esnasında fotoğraf çektirmek isteyen? 🙈🙈 


Belcekız Plajı

Fethiye merkez

Fethiye merkez - Ölüdeniz merkez

Fethiye merkez (gece)

Fethiye merkez (gece)

Kıdrak Koyu
Ölüdeniz plajının hemen sol tarafında yaklaşık 900 metre mesafede Kıdrakkoyu ve Plajı bulunmakta. Beldenin en popüler kamp alanları içinde geçen Kıdrak Koyu sakinlik arayanlar tarafından tercih ediliyor.

Kıdrak Koyu Plajı   
Kıdrak Koyu Tabiat Parkı piknik alanında plaj, mesire alanı ve tatil köyü mevcut. Harika bir gün geçirmek üzere ister denize girip plajın tadını çıkarın, ister piknik yapın. Doğa yürüyüşü yapabilir, bol bol fotoğraf çekebilir, dilerseniz doğal hayatı gözlemleyebilirsiniz. Ancak işletmesi özel olduğundan çadır ya da karavana izin verilmiyor.

Görüşmek üzere...