Ankara'ya gidip de ODTÜ'ye uğramadan olur mu? Fazla vaktimiz olmadığından kampüste 1 saat kadar kaldık; ama ilaç gibi geldi. Çektiğim fotoğrafları buraya hatıra olarak sabitleyeyim o zaman. Ağacın güzelliğine güzellik katan marteniçkalara bakar mısınız?
Dokuz günlük tatile rağmen kampüs ıssız bir görünümde değildi.
Bina olarak yalnızca Kapalı Spor Salonu'nun yanından geçtik. Maksat Devrim Stadyumu'nu ziyaret etmeden dönmemekti. Japon Süs Ayvası denilen kırmızı bahar çiçekleri sere serpe yayılım halindeydi.
Tıpkı Dikmen Vadisi'ndeki gibi Oregon üzümü bitkisi (Mahonia) ve mis kokulu sarı çiçekleri epeyce yaygındı.
Yaprakların arasında bir yıl öncesinden kalan şaşırtıcı üzüm salkımlarını kayda almasam olmazdı.
Üzerindeki görkemli ''DEVRİM'' yazısı nedeniyle ''ODTÜ Devrim Stadyumu'' olarak adlandırılan stadyum. 68 kuşağının önde gelen isimlerinden Evrensel yazarı Mustafa Yalçıner 2022 yılında yazdığı yazıda, "DEVRİM" yazısını 1968 yılında Taylan Özgür, Alpaslan Özdoğan, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’la birlikte yazdıklarını, stadyumun o dönemki öğrenci hareketlerinde önemli bir yeri olduğunu ifade etmiş, "Türkiye'nin ihtiyacını vurgulamak için yazıldı,'' demişti.
AdımODTÜ ve ODTÜDEN.com işbirliği ile kampüse kazandırılması için bir yıl boyunca emek harcanıp 2019 yılı sonunda kullanıma açılan Atıkmatikler kampüs içinde 3 ayrı noktada.
Doğu Yurtlar - Dolmuş ve taksi durakları noktasında
Çarşı - ODTÜDEN mağazasının yanında
Hazırlık - E Blok önünde
Plastik, metal ve cam atıkları atıkmatiklere atma yoluyla puan kazanıyor ve ODTÜDEN’den dilediğiniz ürünleri alabiliyorsunuz.
Böyle de bir gerçek var elbette. ''ODTÜ'yü kazandım,'' söylemi eksik kalıyor bence de. Kabinin içine girip fotoğraf çektirmek üzere yeni yıldan beri süregelen bir gelenek var burada:
''ODTÜ beni kazandı!''