Geceler biraz serin sayılsa bile kapalı ortamlarda gündüzler şayet serinletici yoksa 30 dereceden aşağı değil. Bence bu sıcaklık bir iki güne 35-36 dereceye atak yapacak, hatta kısa sürede 40'ları görürüz gibi geliyor yine. Yok mu artıran? 😔
Okullar da tatile giriyor yarın. Evde aile boyu sıcakla cebelleşmek, bahçeye balkona bile çıkamamak kolay olmayacak... Tatile çıksan nereye, ne kadar ki zaten? Zor dostum zor. Ve bundan kaçış yok! Zaten birinci şartımız memleket düzelsin. Dünya düzelsin.
Misal; Ekim 2024'te Trump karşıtı bir siyasi grubun, üzerinde 200'den fazla ruh sağlığı uzmanının imzası olan bir mektup düzenlediğini duymuş muydunuz? Donald Trump'ın "tedavisi mümkün olmayan ciddi kişilik bozukluğu - kötü huylu narsisizm" belirtileri nedeniyle tehlikeli olduğunu ve bu durumun onu "liderlik için kesinlikle uygunsuz" kıldığı belirtilen açık mektupta, "Trump'ın 'toplumsal normlara ve yasalara uymada başarısızlık', 'tekrarlanan yalan söyleme', 'başkalarının güvenliğini umursamama', 'sinirlilik', 'dürtüsellik', 'sorumsuzluk' ve 'pişmanlık duymama' gibi yaşam boyu süren bir örüntü gösterdiğini, klinik olmayan biri bile görebilir" ifadeleri yer almıştı. Buyrun, Trump- İsrail- İran ilişkilerine bakın şimdi...
Neyse efendim, sıcaklıktan, bezginlikten bahsederken nerelere geldim. Bugün esasen harika ötesi bir dondurma tarifi vermeye gelmiştim. Hem serinleten hem damağınızda lezzet patlaması yaratacağı kesin bir tarif. 4'üncü kez yaptım dün. Siz de yemelere doyamayacaksınız, kesin.
Muzlu, Fıstık Ezmeli Dondurma
Malzemeler
3 orta boy muz
3 yemek kaşığı şekersiz yer fıstığı ezmesi
3 yemek kaşığı bal
Yapılışı
Dışarıda muzlu dondurma bulmak zordur, bilirsiniz. Bu aralar evdeki muzlar iki gün içinde hızla olgunlaşıp yumuşamaya başlayınca dondurma yaparak değerlendirmek geldi aklıma. Biraz araştırıp oldukça kolay ve güzel bir tarif öğrendim. Yukarıdaki 3 malzemeyi 2 dakikada rondodan geçirip dondurucuya atıyorsun, işlem tamam. Öyle her saat başı çıkarıp kaşıkla alt üst etme zorunluğu falan yok. Gerisi donduktan sonra çıkarıp yemek. Miss gibi. Hani neredeyse 1 kg olsa yiyip bitireceksin. O derece nefis!
► Muzları soyup dilimleyip donması için buzlukta 4-5 saat bekletiyoruz.
(Tarifteki ölçü; orta boy 1 muz için 1 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi, 1 yemek kaşığı bal.)
► Donmuş muzları robota koyuyoruz. 3 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi ve 3 yemek kaşığı balı da ekleyip, püre kıvamına gelene kadar robottan geçiriyoruz.
► Karışımı donması için buzdolabına kaldırıyoruz.
Hem kaseden yemek, hem dondurma kalıbı için uygun bir tarif.
Siz nasıl arzu ederseniz.
Videodaki tarif de buna benziyor aslında. Üzeri için ''eritilmiş çikolata''ya batırılması şart yalnız. Benim gibi videodaki dondurmanın batırıldığı sosu çikolata sosu zannedip aynısını uygular ve buzluğa koyarsanız, bırakın donmayı çözülüyor dondurmanız, bilginize. En ideali kaselere paylaştırıp üzerine yerken çikolata sosu dökmek. Ya da sossuz yemek :) Çünkü zaten aşırı lezzetli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder