2014/12/30

Mutlu Yıllar...

Bir önceki yılın bilançosunu çıkarıp yeni yıldan beklentileri sıralamak adettendir; ama bilanço ne yazık ki hiç iç açıcı değil. Geriye dönüp baktığımızda gördüğümüz, dünyaya ve insanlığa dair gitgide büyümüş ve ağırlaşmış bir enkaz!

Şartlar bizi zorluyor. Ancak ''tükenmiş umut'' diye bir kavram yok. Her şeye rağmen geleceğe umutla bakabilmeli. Umut her daim çünkü. Umut halen var!

Yaşam denen döngü bireysel olduğu kadar toplumun ve dünyanın ayrılmaz bir parçası. Ve biz istesek de istemesek de etkileşim içindeyiz. Öyleyse aslolan; sıraladığımız iyi niyet ve güzellik içeren dileklerle ortaya çıkardığımız enerjiyi gayretlerimiz ve eylemlerimizle desteklemek.

Bu da demektir ki, yalnızca ''Kendin ve ailen için ne yaptın?'' değil, ''Yaşadığın topluma ve insanlığın geleceğine ne kadar katkıda bulundun?'' sorusuna cevap verebilen insan sayısı çoğaldığında dünya işte o zaman mutluluğa ve huzura kavuşacak.

Sevgi, barış, özgürlük ve eşitlik zihniyeti barındıran yönetimlerin idaresinde, insanlığın ve doğanın hızla özüne döndüğü, iklimlerin değişmediği, insanoğlunun el ele ve birlik içinde destek verdiği huzurlu yaşamların kapılarının aralandığı bir dünyaya en kısa zamanda kavuşmak dileğiyle… Mutlu Yıllar!