2023/04/23

23 Nisan Etkinlikleri

Bu yılki etkinliklerde Çafad ve Serenity International, Folk Dance & Music Festival kapsamında Bulgaristan ve Romanya'dan gelen çocuk ve yetişkin halk dansı grupları katılımıyla sergilenen gösteriler ağırlıktaydı.


Belediye tarafından geleneksel olarak her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlenmekte olan ''23 Nisan Tahta At Çocuk Şenliği'' bu yıl Halk Bahçesi’nde gün boyu süren etkinliklerle gerçekleşti. Bugünkü Tahta At Çocuk Şenliği çocukların 23 Nisan'ı özellikle de pandemi günlerinden sonra coşku ile ve bir arada kutlayabilmeleri amacıyla 11.00-19.00 saat dilimi arası uzunca bir süreyi kapsıyordu. Çocuklar animasyonlar, sahne gösterileri, spor aktiviteleri, sanat aktiviteleri, atölyeler, sergiler, sokak oyunları gibi birbirinden heyecanlı etkinliklerle gerçekten de oldukça keyifli ve eğlenceli vakit geçirdiler.

23 Nisan'ın aynı zamanda Ramazan Bayramı'nın son gününe rastlaması Hacivat ve Karagöz'ün diyaloglarına yansımıştı. Derken parkın Zübeyde Hanım kapısından eğlenceli bir bando girdi:) Çocukların Disney karakterleriyle fotoğraf çektirme isteği nedeniyle epeyce bir izdiham yaşandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle limana gelmiş askerî bir gemi göze çarpıyordu. TCG İMBAT'ın (P-335) Kılıç sınıfı bir hücumbot olduğunu öğrendik.

Merak edip bilgi almak isteyenler sırayla içeri girebiliyordu. Görevli subaydan atış menzili, yangın tehlikesi, yemekhane benzeri konularda son derece ilginç bilgiler öğrendik. Hepsi Allah'a emanet olsunlar. Denizlerimizin güvenliği insanın içine huzur veriyor. 

Bayramlarda gerçekleşen ve deniz kuvvetlerimize güven duygumuzun katmerlendiği bu muhteşem uygulamadan son derece memnun olduğumu belirtmeliyim. 

Bir taraftan da hava o kadar güzel, deniz o kadar pırıl pırıldı ki kelimenin tam manasıyla doyumsuz bir gün oldu. Mendirek yakınlarında balık tutanların kısmetleri de oldukça açıktı. Örneğin, tam yanından geçerken oltasına bir sarıkanat (lüfer yavrusu) takılan adam çok mutluydu.

Maskot Bando:)


Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun...